Universitat Rovira i Virgili

Nutrició i Metabolisme - Presentació

+ PhD

Contacta'ns

Dr. Lluís Arola   coordinador.doctorat.nim(ELIMINAR)@urv.cat
Dr. Lluís Arola Ferrer (president)   Dr. Manuel Suárez Recio (secretari)
Dra. Anna Arola Arnal   Dra. Rosa Solà Alberich
Dra. M. Victòria Arija Val    

La nutrició és un dels pilars per a la salut i el desenvolupament, i una nutrició òptima és un dels principals reptes de la nutrició del segle xxi. El creixement exponencial del mercat dels aliments juntament amb la inquietud d'una bona salut per a la població porta a un fort interès de les indústries alimentàries i bioquímiques, governs, sectors del camp de la salut, acadèmics i centres de recerca per invertir en aquest sector.

Hi ha, doncs, una important necessitat en la nostra societat de professionals amb coneixements en el camp de la nutrició i el metabolisme atesa la importància que adquireix cada vegada més el fet d'obtenir una millor qualitat de vida a través d'una alimentació correcta.

Aquest programa de doctorat se centra, doncs, a proveir la societat de doctorands amb coneixements i experiència a comprendre, investigar i aplicar com els nutrients interaccionen amb el metabolisme i n'afecten el funcionament i la salut.

En general, els sectors en què podran treballar per als titulats en aquest programa de doctorat són el de l'alimentació, la biotecnologia i la salut. Concretament, tindran capacitats per inserir-se al sector de les indústries alimentàries i bioquímiques, sectors del camp de la salut, organitzacions governamentals i altres de relacionades amb la legislació i assessorament sobre alimentació i salut, universitats i centres de recerca.

Dins d'aquests àmbits podran exercir càrrecs de responsabilitat que impliquin dirigir projectes de recerca (recerca i desenvolupament en el cas de les empreses), control de qualitat, innovació, dirigir estudis relacionats amb la salut pública, formar part de gabinets d'assessorament i exercir la docència.