Universitat Rovira i Virgili

Nutrició i Metabolisme - Presentació

Preinscriu-te

Contacta'ns

Dra. Francisca Isabel Bravo Vázquez   coordinador.doctorat.nim(ELIMINAR)@urv.cat
Dra. Francisca Isabel Bravo Vázquez (presidenta)   Dra. Anna Arola Arnal (secretària)
Dr. Lluís Arola Ferrer   Dra. Rosa Solà Alberich
Dra. M. Victòria Arija Val    
Places de nou ingrés  12 

La nutrició és un dels pilars per a la salut i el desenvolupament, i una nutrició òptima és un dels principals reptes de la nutrició del segle XXI. El creixement exponencial del mercat dels aliments juntament amb la inquietud d'una bona salut per a la població porta a un fort interès de les indústries alimentàries i bioquímiques, governs, sectors del camp de la salut, acadèmics i centres de recerca per invertir en aquest sector.

Hi ha, doncs, una important necessitat en la nostra societat de professionals amb coneixements en el camp de la nutrició i el metabolisme atesa la importància que adquireix cada vegada més el fet d'obtenir una millor qualitat de vida a través d'una alimentació correcta.

Aquest programa de doctorat se centra, doncs, a proveir la societat de doctorands amb coneixements i experiència a comprendre, investigar i aplicar com els nutrients interaccionen amb el metabolisme i n'afecten el funcionament i la salut.

adreçat graduats que hagin completat un màster oficial o equivalent, la formació dels quals, ja sigui de grau i/o de màster, estigui relacionada amb la nutrició humana, les ciències de la salut, les ciències biològiques o àrees afins. Es requereixen coneixements en nutrició, fisiologia, bioquímica i metodologia científica, tot i que el nivell de coneixement específic dependrà de la línia d'investigació o del projecte en el que se integrin. Els aspirants han de demostrar una motivació clara per dur a terme recerca avançada en nutrició i metabolisme, amb l'objectiu de contribuir al coneixement científic i a la millora de la salut. Addicionalment, es valorarà positivament l'experiència prèvia en la recerca, així com el pensament crític, l'autonomia, la comunicació acadèmica, el compromís ètic i el domini de l'anglès tècnic.

En general, els sectors en què podran treballar per als titulats en aquest programa de doctorat són el de l'alimentació, la biotecnologia i la salut. Concretament, tindran capacitats per inserir-se al sector de les indústries alimentàries i bioquímiques, sectors del camp de la salut, organitzacions governamentals i altres de relacionades amb la legislació i assessorament sobre alimentació i salut, universitats i centres de recerca.

Dins d'aquests àmbits podran exercir càrrecs de responsabilitat que impliquin dirigir projectes de recerca (recerca i desenvolupament en el cas de les empreses), control de qualitat, innovació, dirigir estudis relacionats amb la salut pública, formar part de gabinets d'assessorament i exercir la docència.